Op atelier bij Marc Mulders (1991)

Op atelier bij Marc Mulders (1991)

Directeur Hendrik Driessen over het gastatelier: “Marc Mulders ontmoette ik in Rotterdam waar hij toen werkte in een loods in het havengebied. Het was daar koud. In de loods stond een oude Kip-caravan waar Mulders af en toe in dook om weer op te warmen. Volgens mij wilde hij wel terug naar Tilburg. Ik heb hem toen gevraagd om in een net door ons aangeschaft pand direct naast De Pont te komen werken. We zochten destijds nog naar onze koers en het bieden van atelierruimte was een van de mogelijke doelstellingen. Dat gastatelier hebben we jarenlang gehad. Het was een heel lelijke, maar ook heel ruime loods die op een gegeven moment plaats moest maken voor het nieuwe auditorium. Marc Mulders was de eerste die in het atelier kwam werken. Na twee jaar nam Reinoud van Vught er zijn intrek en daarna Robert Zandvliet. Kunstenaars kregen niet alleen fysiek, maar ook mentaal de ruimte in het atelier. Ik vind het belangrijk om regelmatig contact te hebben met kunstenaars, om ze te ondersteunen, met ze te praten in hun atelier en met ze samen te werken voor exposities of aankopen.”

Sluit Menu