Wobby club – foto’s (2020)

Wobby club – foto’s (2020)

Tekeningen, schilderingen, illustraties… Outbreak is een presentatie met werk van tien kunstenaars en illustratoren. Als een energieke uitbarsting hangt het op een lange wand kriskras door elkaar. De opstelling, associatief opgebouwd rondom begrippen als virus, explosie, pandemie en rebellie, is samengesteld door het Tilburgse kunstinitiatief Wobby.club, dat verschillende ‘makers’ uit binnen- en buitenland met elkaar verbindt. Die vallen op door een humoristische, ongepolijste en een tikje absurdistische stijl, maar ook doordat ze graag de grenzen van hun eigen vakgebied verkennen. Dat geldt evenzeer voor de oprichters, Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en S.L. Trumpstein. Naast hun eigen atelierpraktijk organiseren ze onder meer beurzen en tentoonstellingen en stellen ze het tijdschrift Wobby samen, dat in het oog springt door de heldere kleuren van de risoprinter waarop het wordt gedrukt. Behalve bijdragen van de genoemde oprichters bevat Outbreak werk van Ralf Kokke, David Noro, Bobbi Oskam, Rogier Roeters, Indre Svirplyte, Andrew Tseng en Nina van de Ven. Alle werken staan op zichzelf maar samen gaan ze een verrassend nieuw en prikkelend verhaal aan.

Lees hier meer over deze tentoonstelling op de website van De Pont en kijk ook Zomervlog #9 met Rogier Roeters.

Sluit Menu