Melvin Moti – foto’s (2020)

Melvin Moti – foto’s (2020)

Dreamlife (2020), de eerste grote filmproductie van de Nederlandse kunstenaar Melvin Moti (Rotterdam, 1977), wordt dit najaar vertoond in de nieuwe vleugel van De Pont. Moti is vooral bekend door zijn korte, vaak abstracte en verstilde films, waarin hij wetenschappelijke en bovennatuurlijke fenomenen verbindt met historische verhalen en ideeën over kunst. Het zijn gelaagde vertellingen waarmee hij vat probeert te krijgen op immateriële zaken als tijd en ruimte om onze waarneming in een breder perspectief te plaatsen. Die fascinaties komen ook terug in Dreamlife, die in januari 2020 in première ging op het International Film Festival Rotterdam.

In De Pont wordt de film nu voor het eerst getoond in een museale setting in relatie tot een selectie uit Moti’s oeuvre waaronder enkele vroege films en foto’s, onder meer van de slapende surrealist Robert Desnos die in de droom een sleutel zag naar het onderbewuste. De tentoonstelling maakt duidelijk hoe verschillende ideeën die in de film naar voren komen, al in diverse vormen in Moti’s oeuvre verankerd zijn.

De film wordt drie keer per dag (m.u.v. maandag) vertoond met de volgende aanvangstijden:
11.45 uur
13.30 uur
15.00 uur 

Lees hier meer over deze tentoonstelling

Sluit Menu