Marijke De Roover – foto’s (2020)
Marijke De Roover in De Pont (2020)

Marijke De Roover – foto’s (2020)

Innemend, scherp, ironisch, eerlijk, camp en vocaal loepzuiver. Dat zijn de kwalificaties die je aan een muzikale performance van de Belgische kunstenaar Marijke De Roover (1990) kunt verbinden. Op het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) in Gent ontwikkelde zij de afgelopen jaren een heel eigen vorm van performance en videokunst. De Roovers werken zijn muzikale ‘bricolages’: constructies waarin de kunstenaar elementen van zeer verschillende oorsprong op elkaar laat inwerken waardoor het materiaal, in nieuwe samenhang, onverwachte betekenissen krijgt. Zij put vrijelijk uit opera, musical, Disney, romcom (romantische komedie), karaoke en baseert zich ook op feministische en queer theorie.
Klik hier voor de tentoonstellingspagina op de website van De Pont.

Sluit Menu