Op atelier bij Robert Zandvliet (2012)

Op atelier bij Robert Zandvliet (2012)

Robert Zandvliet (1970) staat bekend om zijn onderzoekende observaties van zijn directe omgeving en de pure picturale representatie hiervan. De motieven die Zandvliet in dunne lagen temperaverf schildert, zijn teruggebracht tot enkele vlakken en contouren. Ontdaan van het pittoreske en gereduceerd tot hun essentie, zou je deze schematisch weergegeven objecten ‘archetypisch’ kunnen noemen. In de film vertelt hij onder andere over twee schilderijen die zijn gebaseerd op een werk van Picasso (L’atelier de la Californie, 1956) en een werk van Matisse (The Red Studio, 1911). Hij gaat op zoek naar de essentie van die werken en geeft er vervolgens een nieuwe, eigen vorm aan. Zandvliet vertelt over deze en andere werken en biedt een kijk in zijn atelier in Rotterdam.

Sluit Menu